Hívlak benneteket...
Meghívó az EKE jubileumi, XXV. Vándortáborába

Hívlak arra a helyre, amelyet Orbán Balázs így jellemez: „Szebb és minden tekintetben érdekesebb vidéket alig lehet képzelni Borszék környékénél; mintha a mindenható természet egy varázskertbe akarta volna foglalni az isteni jótékonyság e helyét, hogy azt ne csak hasznossá, hanem gyönyörködtetővé is tegye.”
Hívlak a XXV. Vándortáborba Borszékre 2016. július 26. és 31. között, hogy együtt túrázzunk, éljünk a természetben, gyönyörködjünk az isteni teremtésben, a természetben szórakozzunk, viccelődjünk, játszódjunk, emlékeket idézzünk fel egy pohár bor mellett, összegyűjtsük a nagy családot, a 125 éve megalakult EKE-t, Erdély legnagyobb turista civil szervezetét.
És a helyszín azért Borszék, mert ez az egyetl en hely a Kárpát hazában, ahonnan öt hegységbe túrázhatunk: innen elérhetők a Gyergyói-havasok, a Kelemen-havasok, a Besztercei-havasok, a Csalhó-hegység és a Hagymás-hegység.
Hívlak gyalogtúrázni ezekbe a hegyekbe, honismereti túrára Gyergyószékre, a bukovinai kolostorokhoz, a Békási-tó és a Gyilkos-tó környékére, bringatúrázni, borvíztúrázni, barlang túrára, éjszakai túrára, gyerektúrára stb.
Hívlak, hogy legyünk együtt, és hozd el a családodat, a barátaidat, a szeretteidet, szakadj el a mindennapi hajtástól, tedd le a terheidet, és egy hétig élj gond nélkül, boldogan, nevetve és szabadon a szabadban. És mi, a gyergyói ekések vigyázunk rád, gondoskodunk rólad. Neked egy feladatod van: légy itt, Borszéken a XXV. EKE Vándortáborban!

Hívlak és várlak!
Vadász Szatmári István
elnök, EKE Gyergyó